adres: Bonneblond 03370 Saint-Désiré Frankrijk ++33606454897 info@bonneblond.nl www.bonneblond.nl

donderdag 12 februari 2015

Valentijnsdag



Terwijl Nederland zich weer opmaakt om zich in het carnavalsgedruis te storten, denk ik regelmatig komend weekend, als import Brabantse, aan de hossende massa's en de gezellige carnavalsopstoet met Schröbbelaer en eieren bakken na een avondje stappen.
Hier op het platteland ligt ook een klein schapje met carnavalsartikelen in de supermarkt........... en dat zegt denk ik wel genoeg. 
 

Aanstaande zaterdag is het Valentijnsdag en de plaats Saint-Valentin  is dan drie dagen in de ban van Valentijnsdag ( ongeveer 60 minuten rijden van Bonneblond). Het hele dorp zal dan volledig overspoeld worden met busladingen Japanners, ja met fototoestellen, om het kleine, o zo rustig voor de rest van het jaar, gehucht te bezoeken.
 
Saint-Valentin is onder andere bevriend met een stad in Japan, waar
een chocoladefabriek staat, (vandaar die busladingen Japanners). Deze pralines en chocolaatjes kun je dan ook kopen op de Valentijns braderie buiten in de straten en binnen in de feesttent. In de tent is het een drukte van belang, diverse stands met allerlei zaken op het gebied van het huwelijk zijn verkrijgbaar. Een ware bruidsmodeshow en diverse presentaties op het podium mét catwalk. Er is een mogelijkheid om je trouwbelofte te vernieuwen, als het ware is Saint-Valentin het Franse Las Vegas voor drie dagen, weliswaar zonder Elvis, maar wel de burgervader die de ceremonie zal leiden.
 


In het piepkleine postkantoortje annex souvenirwinkeltje zijn kaarten te koop welke je in een envelop kunt versturen met postzegel en poststempel van Saint-Valentin, echt een leuk idee, waar wij ook enkele jaren geleden, gebruik van gemaakt hebben. (2011)


 
 
In het mooie park, achter het kerkje,  staan diverse bomen waar je berichtjes/wensen in kunt hangen.
In de ene boom kun je een kaartje/briefje  hangen met een wens, in een andere boom kun je een bronzen hartje hangen, waar je een wens in kunt laten graveren. Kaartjes met talen uit vele landen staan er op, in het Japans graveren is uiteraard mogelijk.....